The Warwick Grove Entertainment Centre

The strata-titled 'Warwick Grove Entertainnent Centre' has a proactive chairperson who implements walkability-improvement everywhere possible. In a consultation about a proposed avenue of trees (outdoors, in huge pots) we recommend they do not go against the shopfronts (as proposed) - and they go on the right side of this photo (below) instead. Why? 

image.jpg
  • Visually create an 'avenue' (tunnel) to give customers more comfort.
  • Retain the unbroken stripe of existing shade on the building line (needed).
  • Create a 'safety barrier' (in reality and in our minds) between the cars and the pedestrians.

This avenue will be beautiful and facilitate walkability by providing a more safe, interesting and comfortable place. That's good for economic development, foot traffic, retail strategy, and our community.